Hur överlever man en köksrenovering.

Det är inte förrän man är utan kök som förstår hur mycket tid man tillbringar just i köket. Köket är hemmets hjärta, det rum som man tillbringarna allra mest tid i. Sedan är det ju nödvändig att laga mat också. Så hur ska ni överlever som familj när köket ska renoveras. Nedan kommer ett par fina knep på hur ni klarar er genom renoveringen.

Ät ute eller hämta hem mat
Det går alltid äta ute. Ge barnen en slant för att äta ute är naturligtvis något de inte blir ledsna för. Hämmat till hela familjen är ju också ett alternativ. Men äta ute och hämmat blir ju dyrt i längden. Så är det en större renovering som ska genomföras så får man titta på lite andra lösningar.

Sommaren är en bra tid att renovera på.
Är det sommar så kan man faktiskt laga de mesta av måltiderna på grillen. Man kan till och med diska i en balja på gården. Använd ett par pallbockar och lägg bänkskivor ovanpå för att skapa en bra arbetsbänk.

Bygg ett provisoriskt kök
Ett alternativ är att upprätta köket i något annat rum, om man har plats vill säga. Ta de gamla skåpen och bygg upp köket med bänkskivor. Dra fram vatten är dock det större problemet.

Diska i tvättstugan
Man drar inte gärna om vattnet i ett hus eller lägenhet, inte heller vi man ha några slangar och annat som kan ge vattenskador. Det enklaste är att diska och annat i tvättstugan. Rengör alla bänkskivor ordentlig om du vill bereda mat där. Att använda toaletten till det samma är ingen bra idé.

Fyll frysen
Att vara förbered är aldrig dåligt. Vet man att det ska renoveras så kan man börja laga mat och frysa in. Köttfärssås är smidig att bara värma upp i micron

Man kan få äta framför TV:n eller på rummet.
Det är inte säkert att man få plats med en stor matplats i något annat rum. Släpp lite på reglerna och tillåt att det äts vid vardagsrumsbordet eller på det egna rummet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *