Trådkorg – en inredningsdetalj för huset eller garderoben?

Traditionellt sett så har det vi alla känner till som en trådkorg använts som förvaringskorg i garderober eller dylikt. Man har egentligen aldrig sett hur den ser ut, och den har inte heller betraktas som något snyggt heller utan något man gärna vill gömma undan så att ingen ser den. Om man googlar ordet trådkorg idag får man dock en helt annan bild. Istället för den klassiska förvaringslådan till garderoben får man idag något som skulle kunna kalla för en tuff inredningsdetalj. Men går det verkligen att använda en trådkorg som en inredningsdetalj? Givetvis är den klassiska designen, den som man faktiskt har i sin garderob ansedd vara snygg nog för att verka som en inredningsdetalj. Men när man söker efter trådkorg är det inte heller en sådan man får fram på bild. Snarare ser det ut som en lampskärm utan tyg, utan enbart med ståltrådskropp. Denna typ av trådkorg är en helt annan sak och något som många idag anser kunna vara en inredningsdetalj. Vissa använder den som en korg med filtar eller dylikt vid soffan, och vissa använder den som en lampskärm, eftersom det är vad den faktiskt liknar. Det finns säkert flera andra användningsområden för den också, men detta är de vanligaste. Denna typ av trådkorg passar alltså inte alls i en garderob, då den ofta är rund och mindre. Då går frågan att ställa sig, ska trådkorgen används i det klassiska användningsområdet, det vill säga som en förvaringslösning, eller ska den behandlas som en inredningsdetalj för den stilsäkre? Åsikterna kring detta, som kan förstås varierar och det är egentligen helt upp till var och en. Det är inte så att det bara finns en typ som säljs i butikerna idag utan det går lätt att få tag på vilken typ man än vill ha. Som sagt finns det säkerligen fler användningsområden än de som är nämnda här, och det är inte heller något fel med det. Låt fantasin sätta gränserna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *