Gömma undan kläder med skjutdörrar

Den senaste tiden har jag funderat en hel del på inredning i hemmet och olika smarta lösningar som folk har hemma. Något som jag verkligen fastnat för är skjutdörrar. Det kanske kan låta som en ganska tråkig sak, men jag har själv blivit förvånad över hur många olika typer av skjutdörrar det finns och hur de används. I hem där jag varit på besök har användandet av skjutdörrar varierat. Vissa har haft ett stort antal skjutdörrar i hemmet. Allt från garderober till dörrar osv, medan vissa har valt att hålla användandet nere och bara använt det i exempelvis garderobssammanhang. Det jag fastnat för ordentligt är mer det senare, ett lite mer begränsat användande. Jag tycker det är ett väldigt snyggt sätt att få undan exempelvis kläder i en hall eller skapa extra förvaringsutrymme på ett snyggt sätt i sovrummet. Däremot så vill jag nog gärna ha ”vanliga” dörrar hemma hos mig. Detta känns som att de gör ett bättre jobb när det kommer till att begränsa ljud osv. Jag tycker att det är ganska viktigt för att jag ska kunna koppla av i mitt hem. Jag får lite smått panik när jag kommer någonstans där det är väldigt lyhört. Kanske är det för att jag inte vill störa någon bara jag gör det minsta lilla ljud, kanske är det för att jag inte vill att någon ska störa mig. Hur som helst föredrar jag inte det över en ”vanlig” dörr i alla fall. Ett annat exempel är hotell med skjutdörrar till toaletten. När som helst känns det som att dörren kan öppnas och jag blir blottad för alla. På ett hotell är det ofta inte så farligt, men skulle jag ha det hemma hade jag nog känt mig väldigt obekväm. Tillbaka till huvudsaken så tänkte jag bara meddela att det förmodligen blir skjutdörrar för min del i framtiden, i alla fall inom vissa användningsområden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *