Laddningstider och sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering är ett ämne som berör alla e-handlare, ägare till webbplatser och marknadsavdelningar. När du vill ranka högt på Google (högre än dina konkurrenter) gäller det att ha koll på laddningstiden för din webbplats. Behöver du hjälp med sökmotoroptimering jönköping?

Laddningstider är viktigare än någonsin

Sökmotoroptimering har tidigare år handlat främst om sökord, rubriker och meta beskrivningar. Men det var då, och Google utvecklar sina algoritmer ständigt. Megaföretaget Google är alltid i en process där de försöker hitta nya inriktningar och leta efter nya steg att utveckla sökresultatet. Göra det mer personligt anpassat till varje individ. Google vill att webbplatserna som rankar högst i sökresultatet ska vara de webbplatser med störst relevans, säkerhet och transparens, och som passar sökfrågan.

Hur snabbt ska webbplatsen ladda?

Webbplatsens olika sidor har individuella laddningstider. Startsidan kan t.ex. ladda på 2 s, kontaktsidan kan ladda på 1 s och en tredje sida som exempelvis bloggen kan ladda på 3 s. Om detta är samtliga sidor på en webbplats så kommer webbplatsens laddningstid ligga på ca 2 s. Det gäller alltså att inte ha massa sidor som laddar långsamt eftersom det kommer dra ned hela webbplatsen.

Enligt studie som nyligen publicerades från Searchmetrics gällande hur snabbt en sida måste ladda för att också ranka högre på Google så kom man fram till resultatet 1,19 sekunder. Detta är ett generellt riktmärke för plats 1 i sökresultatet. Sajter som ligger på sidan två i sökresultatet laddar generellt på 1,29 sekunder.

Tips för snabbare webbplats

Optimera storleken på dina bilder. Desto fler bilder som tynger ned webbplatsen – desto långsammare kommer webbplatsen ladda. Se till att inte använda dig av gamla format på bilderna.

Ett annat tips är att anpassade webbplatsen så att den fungerar bra på mobil.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *