E-handelslåda, lyxkryssare och flygplan!Här är välden största lagerbyggnader!

En e-handelslåda, ett kryssningsfartyg, livsmedel, ja allt har kommer från något slags lager. Här kommer en lista på världen största lagerlokaler.

10. TESLA WAREHOUSE, KALIFORNIEN
På 500 000 kvadratmeter tar Tesla Motors, baserat i Fremont, Kalifornien, USA, en tiondeplats på listan.  

9. MEYER WERFT, TYSKLAND
Tyskland är känt för sina stora områden med lagerlokaler så långt ögat ser. Varvsanläggning Meyer Werft är inte bara en av världen största lagerlokaer utan och en av de äldsta. Lagerlokalen från 1795 ligger i Papenburg, Niedersachsen i Tyskland. Har bygger, lagar och servar man de störst och lyxigaste kryssningsfartygen från världen alla hörn. Lager som ligger på 678 000 kvadratmeter räknas som en av de störta lagerlokalerna i världen.

8. TESCO DISTRIBUTION CENTER, IRLAND
Tesco Distribution Center i Irland byggdes redan 2007 som ett distributionscenter för Tesco-livsmedel. Tesco är en av de få som har haft en direkt framgång med sin e-handelssatsning. Om du beställer livsmedel via Tesco i Storbritannien kan du vara säker på att din e-handelslåda kommer från detta jättelager på drygt 863 000 kvadratmeter. Lagret kostade cirka 70 miljoner euro att bygga och ligger i Lanestown, Irland.

7. MORRISONS DISTRIBUTION CENTRE, SITTINGBOURNE, ENGLAND
Må Tesco Distribution Center i Irland vara stort, men utmanaren Morrisons Distribution Center i Sittingbourne är en av Storbritanniens största lageranläggningar med hela 919 443 kvm.

6. SHAW NATIONAL DISTRIBUTION CENTRE, LANCASHIRE, ENGLAND
Logistikjätten Shaw National Distribution Center slår både sjunde och åttonde platsen med en lagerlokal på 1 miljon kvadratmeter.

5. AMAZON FULFILMENT CENTRE, DUNFERMLINE, SCOTLAND
Det är nog inte helt oväntat av just Amazon är med på listan över världen största lagerlokaler, men de når bara till femte plats med sitt jättelager. Amazon Fulfillment Center i Dunfermline mäter 1 miljon kvadratmeter. Så får du en e-handelslåda hemskickad till dig så har den troligen passerat detta lager.

4. JEAN-LUC LAGARDERE PLANT, FRANCE
Stora maskiner kräver stora lager, och flygplan är riktigt stora. Jean-Luc Legardere-anläggningen som använts för att bygga Airbus 380 (världens störta kommersiella flygplan) ligger på 1,32 miljoner kvadratmeter.

3. TARGET IMPORT WAREHOUSE, WASHINGTON
Lacey Washington lager 2 miljoner kvadratmeter är navet från vilket kedjan Target distribution sker till regionala lager. Beställer du varor från Target så får du din e-handelslåda från ett regionalt lager.

2. JOHN DEERE WAREHOUSE, ILLINOIS
Jordbruksmaskiner är inte heller så små. John Deere anläggning på 2,6 miljoner kvadratmeter i Milan Illinois USA klämmer en andraplats.

1. BOEING EVERETT FACTORY, WASHINGTON
Det kanske inte är en överraskning att Boeing kniper förstaplatsen. Med sin lagerlokal på hela 4,3 miljoner kvadratmeter är det både det största lagret och den största byggnaden i världen. Lager ligger i Washington och rymmer nästan 80 fotbollsplaner. Här byggdes Boeing 747, 767 och 777 samt 787 Dreamliner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *