Weekend och besök på restaurang på Öland

Jag och mina vänner älskar allt som har med ö-livet att göra, men ibland blir vi lite uttråkade av att bara vara hemma på Gotland. Något som vi tycker väldigt mycket om är att spontant åka iväg någonstans under helger då vi alla är lediga. Sist åkte vi faktiskt iväg till Öland! Lite komiskt kanske att vi valde att åka till ännu en ö, men vilket bra val det var måste jag säga. Öland är ju ett väldigt populärt resmål, inte minst på sommaren och Sveriges näst största ö har många fantastiska saker och upplevelser att erbjuda. Allt från vackra stränder, roliga aktiviteter till fantastisk mat. Vi tog en cykeltur på ön, stannade vid ett mysigt kafé för en kaffe i solen, besökte Blå Jungrun och avslutade kvällen på en fantastisk restaurang Öland som var en riktig upplevelse. Restaurangen som hette Lammet & Grisen gränsar till naturreservatet Horns Kungsgård. Den hade en stor och fräsch takterrass som var perfekt för att ta ett glas vin på. Behöver jag säga hur härligt det var att se ut över naturreservatet medan solen gick ner?

Fantastisk mat med ett unikt koncept

Det var oslagbart att få avsluta en sån härlig dag med god mat i en vacker miljö. Restaurangen har dessutom ett väldigt unikt koncept, eftersom de serverar helstekt lamm och gris som trancheras av kockarna mitt bland alla besökare. Jag tycker att det skapar en sådan mysig känsla! Du kan även välja exakt det kött du vill ha och den mängd som passar dig, så slipper du slänga mat också. Det jag uppskattade framförallt var alla olika tillbehör som kunde väljas till rätten, oavsett om du ville ha varmt eller kallt tillbehör så fanns det att tillgängligt. När vi pratade med servitören fick vi dessutom reda på att nästan allt hos Lammet & Grisen kommer från öländska och svenska råvaror. Så bra enligt mig.

 

Som ni kanske förstår var det en riktigt bra helg, och jag kan starkt rekommendera er till att besöka Lammet & Grisen om ni har vägarna förbi Öland. Jag och mina vänner kommer med all säkerhet komma tillbaka i framtiden för mer mat och fler upplevelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *