Dags att beställa nålfiltsmatta! Mässorna startar igen.

Det är många som har väntat på mässorna ska dra igång igen. Nu är det snart dags. Börja att tänka ut vad ni ska ha för roligt i montern, vilka ni ska ha möten med och vilken färg ska ni ha på er nålfiltsmatta. Här kommer lite nyttiga tips inför årets mässa:

Ha en ”eye catcher” i montern.
Att ha en ”eye catcher” i montern är ett gammalt berövat knep som ofta fungerar riktigt bra. Det är dock bra att tänka på att alla kanske inte ha samma intressen som ni. Er nya modell av avloppspump på ett podier kanske inte slår lika högt som ett VR-headset eller en häftig videoshow. Ha lite fantasi här.

En snabb eller långsam monter?
Vill du att varje besökare ska stanna länge, eller vill du ha en snabb genomströmning med massor av nya besökare fast under kortare tid. Bekväma möbler, nålfiltsmatta, kaffe, mat som kräver att du sitter gör att kunderna stannar länge. Har du däremot barstolar, hårt golv utan nålfiltsmatta, vatten på flaska och lättare snacks stannar dina besökare en kortare stund.

Hur får du in folk i montern?
Att ha en ”eye catcher” som nämnt ovan är bra, men det finns mer du kan göra. Mat, snacks och dryck är också bra och får folk att känna sig välkomna. Det kan också vara bra att ha en aktivitet så som en tävling av något slag. Gärna med ett bra pris. Om du vill ha in kontaktuppgifter så är en gissningstävling där man får lämna svara och kontaktuppgifter i en skål lämpligt. Annars kan man tänka sig en aktivitet där man alla som får en viss poäng vinner ett pris, tillexempel kasta pil.

Kan ni få branschtidningar att skriva om er?
Vad kan ni som företag ha som är intressant för pressen? Tänk igenom och skicka ut pressutskick i samband med mässan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *